mandag 14. desember 2009

"Skjermer" til tea-lysJeg har laget skjermer til glass med tealys. Jeg fant dette produktet på en julemesse jeg deltok på, og tenkte jeg ville prøve å lage noen selv også. Her har jeg brukt servietter som jeg har laminert i en lamineringsmaskin. Du bruker bare det øverste laget av servietten, den som det er trykt motiv på. Servietten legges inn i et lamineringsark og kjøres gjennom lamineringsmaskinen. Så skjærer jeg til størrelsen etterpå. Både fremside og bakside måler ca. 16 x 16 cm. Jeg har laget hull i hver side med en hullmaskin, deretter tredd en snor og knyttet en sløyfe. Glasset som lyset legges i, er et sennepsglass som er ca. 13 cm høyt. Skjermen settes utenpå glasset etter at lyset er tent. Du må være forsiktig når du brenner lys, pass på at ikke noe av båndet eller annet kommer i kontakt med lyset.

Jeg har også, selvfølgelig, laget min egen variant av ideen. Jeg har manipulert et bilde av min datter, og skrevet ut bildet på transparent. Transparenten har jeg klippet til i 14 x 14 cm, og så har jeg brukt et mønsterak i samme størrelse som bakgrunn. Om man lager en skjerm på denne måten så trenger man ingen lamineringsmaskin. Det går sikkert helt fint å skrive ut et vanlig bilde som ikke er manpulert og bruke det på samme måte. Håper at flere fikk lyst til å prøve å lage en skjerm selv. Lykke til.

I have made some lampshades with napkins and a photo printed on a transparent. So much fun to try someting new, and these will be great presents for christmas. It will be a perfect gift, not expencive and the best thing, I can recycle some mustardglasses that I have in my cupboard.

2 kommentarer:

Scrappelise sa...

jeg er stum, hva du kan! Disse skjermene ble superlekre!

Norunn sa...

Wooow!!! utrolig lekre lys, og lysskjermer!! Er de øverste jentene laget av stempler, og i tilfelle hvor får jeg tak i dem?